Her sene Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile lise mezunu ve lise son sınıf öğrencilerine Yükseköğretime Geçiş Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı yapılmaktaydı. Bu sınavlar farklı tarihler de yapılmaktaydı. TEOG'un kaldırılmasından sonra YGS ile LYS'de kalkacak deniliyordu ve YÖK tarafından yapılan açıklama ile bu sınavlarda kalktı.

Buna göre üniversiteye giriş için artık öğrenciler Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)'ye girecek. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız haberler ile konuyu detaylı bir şekilde belitmiştik. Ancak YKS'de düzenlemelerin yapılması bekleniyor.

TARİH DERSLERİ YOĞUNLAŞABİLİR

Bilindiği üzere YKS'nin gelmesi ile öğrenciler bir günde tüm sınavları bitimiş olacak. İlk oturumda adaylara Türkçe ile Matematik ve ikinci oturumda ise Edebiyat - Coğrafya, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri soruları yöneltilecek. Bu durumda özellikle tarih derslerinin hafifleştiği gözlemlenmekteydi.

YKS'nin soru sayısı ve soruların türlerinde bazı değişiklikler olabilir. Buna göre ilk oturumda Türkçe ve Matematik dersine ağırlık verildiği için ikinci oturumda Sosyal Bilimler ile Fen Bilimleri derslerine ağırlık verilmesi bekleniyor. Özellikle Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk tarafından yapılan açıklama da YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın Tarih derslerinin YKS'de yoğunlaşmasına olumlu baktığı söylendi.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim