Üniversite Tercih Kontenjanları Yayımlandı

6 Temmuz 2015 tarihinde başlayacak olan üniversite tercihleri için ÖSYM tarafından tercih kontejanları açıklandı. Tercihler 14 Temmuz 2015 tarihinde sona erecek. Tercih kontenjanları ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr adlı resmi internet sitesinden yayımlandı. 1 Temmuz 2015 tarihinden itibaren yayımlanan kılavız adaylar için Üniversite tercihlerinde esas alınacak. Aynı zamanda ÖSYM’den yapılan uyarıda adayların tercih süresi boyunca ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerektiği belirtildi. Bunun dışında herhangi bir kılavuz basımı ya da dağıtımı yapılmayacak.

Üniversite tercihi yapacak olan adayların TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden kılavuzda yer alan kurallara göre tercih yapabilecekleri belirtildi. Herhangi bir başvuru merkezinden üniversite tercihi yapılamayacağı da yapılan açıklamada duyuruldu. Aynı zamanda adayların ÖSYM'ye posta yoluyla gönderdiği tercihler de geçerli olmayacak. Üniversite tercihlerinde sadece elektronik ortamda yapılan tercihler dikkate alınacak.

Tercih işlemlerini ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr İnternet adresindeki açıklamalar doğrultusunda yapacak olan adaylar, işlemlerini de ekrandaki uyarılar doğrultusunda tamamlamalılar. Tercih işlemlerini onaylayan adayların ulaştığından emin olmak için "2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir." İfadesini görmek için beklemeleri gerekiyor. Tercih işlemleri bittikten sonra da adayların tercih süresi boyunca https://ais.osym.gov.tr adresinden tercih işlemlerini mutlaka kontrol etmeleri gerekiyor. Aynı zamanda adayların tercih listesinin bir çıktısını alarak saklamaları da kendi yararlarına olacaktır.

Adaylar tercih işlemlerini tamamlamasının ardından tercih süresi boyunca https://ais.osym.gov.tr adresinden tercihlerinde değişiklik yapma hakkı vardır. Ancak tercih süresi bittikten sonra değişiklik ya da düzeltme yapılması mümkün değildir.

Editör: TE Bilisim