Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene lise mezunu ve lise son sınıf öğrencilerine Yükseköğretime Geçiş Sınavı yapılmaktadır. Bu sınavı geçen ve 180 baraj puanını alan milyonlarca aday sayısal, eşit ağırlık, söz ve dil bölümleri için düzenlenen 5 farklı oturum olarak Lisans Yerleştirme Sınavına girmektedir.

11 Temmuz 2017 akşam saatlerinde Lisans Yerleştirme Sınavı, Yükseköğretime Geçiş Sınavı puanları okul başarı puanları ve öğrencilerin varsa okul birincilikleri eklenerek duyuruldu. Buna göre üniversite yerleştirme puanları da duyuruldu. Şimdi milyonlarca aday ÖSYM'den üniversite tercihlerinin başladığına dair duyuru beklemektedir.

TERCİHLER NE ZAMAN BAŞLIYOR

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından LYS ile üniversite yerleştirme puanlarını duyurdu. Peki üniversite tercihleri ne zaman başlayacak. ÖSYM konu hakkında duyuru yaptı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuruya bakıldığında üniversite başvuru tercih işlemlerinin 18 Temmuz 2017 tarihi ile başlaması beklenmektedir. Peki adaylar tercih işlemlerini nasıl ve nereden yapacak.

Başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemine girerek bu bölüm aracılığı ile gerçekleştirebilecektir. Adaylar tercihlerini üniversite yerleştirme puanları ile yapabilecek olup toplam 24 tercih hakkı yapabilecektir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ