Üniversite Kayıt Tarihleri Erkene Alındı

Binlerce üniversite adayı dün son virajı aldı. 2015 Lisans Yerleştirme Sınavları dün yapılan son oturumun ardından tamamlandı. Yaklaşık 953 bin 280 aday dün LYS sınavında ter döktü. Adaylar şimdi sınav sonuçlarının açıklanmasını ve tercih yapmayı bekliyor. Sonuçların 26 Haziran-1 Temmuz arasında açıklanması bekleniyor. Öğrenciler için başka bir haber ise bu yıl üniversite kayıtlarının daha erken bir tarihe çekilmesi. Üniversite kayıt ve ek yerleştirme başvurularında YÖK tarafından değişikliğe gidildi. Her yıl Eylül ayında başlayan kayıt tarihleri bu yıl 3-7 Ağustos 2015 olarak belirlendi. Daha önce Ekim ayında alınan ek kontenjan başvuruları ise bu yıl 17-21 Ağustos 2015 tarihlerine çekilfi. Adaylar eğer online ortamda e-kayıt yaptırmak isterlerse 28 Temmuz- 5 Ağustos arasında işlemlerini internet üzerinden yapabilecekler.

Bu yıl yerleştirme işlemlerinde ise Her adayın sınav sonuç belgesinde ham puanlarla ve Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) eklenmesi ile 12 farklı yerleştirme puanı bulunacak. Sınav sonuçlarında yer alan yerleştirme puanlarına göre adaylar istedikleri bölümü tercih edebilecekler. Adaylara sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek. Sınav sonuçları için adaylar osym.gov.tr adresinden bilgi alabilecekler.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da LYS’nin ardından matematiğin yine zor olduğu konuşuluyor. Adaylar Sosyal bilimler de genel olarak kolay bir sınav olarak değerlendirilmişti. Adaylar, aynı şekilde önceki gün yapılan fen ile dün yapılan edebiyat-coğrafya sınavlarının da MEB müfredatına uygun ve kolay olduğunu belirtti.

Editör: TE Bilisim