2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının başlamasına yaklaşık olarak 2 hafta kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan yeni kararlar açıklanmaya başladı. Neredeyse tüm öğretmenleri ilgilendiren bu karar neticesinde ilkokul öğrencileri için Türkçe ve Matematik alanlarında askeri bir kazanım düzeyi oluşturulacağı bu kazanımın altında kalan öğrenciler için öğretmenler okuldan arta kalan zamanlar için bu alanalara yönelik yetiştirme kursalarıyla destek olacağı ve her öğrencinin bu kurslardan yaklaşık olarak 160 saat yararlanbileceği açıklandı.

Okulların bünyesinde bulunan her öğretmen tarafından verilecek olan bu kurslar için her öğretmene en fazla 10 öğrenci verilebilecek. Hafta içi okulda öğrendiklerini pekiştirmek ya da daha iyi öğrenmek için hafta sonu kursları ile ders alacak öğrenciler eğitim öğretim yılı sonuna kadar bu kurslardan faydalanabilecekler. Bu kursları veren öğretmenler ile iligil yayınlanan açıklamada ders verecek öğretmenler yüzde 100 artırımlı ile mesai ücretlerini alabileceklerini açıkladılar.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERDE KURS VEREBİLECEKLER

Okulların bünyesinde bulunan ücretli öğretmenlerde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sağlanacak olan yetiştirme ve destekleme kurslarında öğrencilere eğitim verebilecekler. Her öğretmene 10 öğrencinin verileceği kurslar için sözleşmeli öğretmenler de tıpkı kadrolu öğretmenler gibi ek olarak yüzde 100 arttımlı mesai ücreti alabilecek.