TEOG'da Tercih ve Nakil Hakkı Sayısı Hakkı Belli Oldu

TEOG sınavında yaklaşık 1 milyon 300 bin 8'inci sınıf öğrencisi ter döktü. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geçtiğimiz günlerde TEOG sınav sonuçları açıklandı. Lise yerleştirmelerinin ikinci virajı olan tercihler dönemi başladı. TEOG sınavında bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Ancak yerleştirmelerle ilgili çok önemli kararlar alındı. Yerleştirme süreci ile ilgili merak edilenler hakkında İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız bilgi verdi.

Yıldız açıklamalarında TEOG’da tek yerleştirme olacağını ve öğrencilerin dikkatli tercih yapmaları gerektiğini söyledi. Geçen yıl sistemin doğrudan TEOG puanına göre tercih yapmayan öğrenciler adreslerine en yakın meslek ve imam hatip liselerine kaydını gerçekleştirmesinden dolayı karışıklık yaşandığını belirten Yıldız, bu yıl bakanlık tarafından yapılan değişikliklerin bu sorunu ortadan kaldırdığını belirtti. Geçen yıl A ve B yerleştirme diye iki türlü yerleştirme sistemi bulunduğunu belirten Yıldız, bu yıl tek yerleştirme ve üç aşamalı nakil süreci olacağını ve tercih yapmayan öğrencilerin ise sistem tarafından açık öğretim kurumlarına yerleştirileceğini belirtti.

Velilerin ilk olarak çocuklarını özel okula mı yoksa devlet okuluna mı gönderecekleri konusunda net bir tavır içerisinde olmaları gerektiğini belirten Yıldız, Özel okul ve yabancı okullara yerleşmiş öğrencilerin devlet okullarını tercih edemeyeceğini söyledi. Öğrenciler daha iyi bir okul için şansımı deneyiyim düşüncesiyle puanlarından yüksek okulları tercih etmesinler ve gerçekçi olsunlar diyen Yıldız, yüksek puanlı öğrencilerin bile açıkta kalabileceğini belirtti.

Editör: TE Bilisim