Milli Eğitim Bakanlığında görev yapan sözleşmeli öğretmenler başka bir okuya yada bir başka bir ile tayin olabilir mi? Öğretmenlerin tain hakları nasıldır? Hangi durumlarda tain olabilirler? İşin olsa ekibi olarak kamuda görev yapan öğretmenlerin özlük haklarından bazı detayları aktaracağız. Sizde işin olsa ekibine yorum yazarak sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili sorabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TAİN OLABİLİR Mİ?

MEB sözleşmeli öğretmenler gerek sağlık durumu, gerek mazeret durumları nedeniyle başka bir kuruma atanmak (tayin) olmak istedikleri için tayin hakkının olup olmadığını sormaktalar. 

Sözleşmeli öğretmenler MEB tarafından kadrolu olarak atanmayıp sadece belli boşluklara belli bir süre zarfınca yerleştirilen ve o okulda sözleşmeli bir şekilde çalışmasını sağlayan öğretmenlere denmektedir. Hiçbir şekilde kadrolu öğretmen sıfatına anlık olarak giremeyen Sözleşmeli Öğretmenler topluluğu MEB tarafından belirlen yerlerine giderek orada görev almaktadırlar. Sözleşmeli öğretmenler bir okulda görev aldığı sürenin 4 yıl geçmesi ve bu süre zarfında hiçbir şekilde başka okula atanamayacak olması demektir. Sağlanan bu kurallar ile sizlere sunmuş olduğumuz başlığımızda ki sorunun cevabı hiçbir sözleşmeli öğretmen özel durumları olmadığı süre zarfınca 4 yıldan daha az süre içerisinde atama işlemlerini yapamaz.

İŞİN OLSA