Milli Eğitim Bakanlığının sözleşmeli personel alımı yapacağı duyuruldu. Peki şartlar nedir? Alımlar nasıl yapılacak?

Fethullahçı Terör Örgütü üyelerinin görevden alınma süreçleri devam ederken Milli Güvenlik Kurulunun yaptığı toplantının bitmesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu hakkında basın mensuplarına açıklama yaptı. Yapılan açıklama ile ülkede üç ay süre ile Olağanüstü Hal İlan edileceği belirtilirken ertesi gün Türkiye Büyük Millet Meclisinde de oylama sonucu OHAL ilanı kabul edildi. Oylama da Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi OHAL İlanını kabul ederken, Cumhuriyet Halk Partisi ve Halkların Demokrasi Partisi OHAL İlanını kabul etmedi.

OHAL'in kabul edilmesi ile KHK ile sözleşmeli öğretmen alımı ve kamudan atılan memur sayısı kadar memur alımı yapılacağı duyuruldu.

Sözleşmeli Öğretmen Alımları Nedir?

Fethullahçı Terör Örgütü ve diğer terör örgütleri ile bağlantısı tespit edildiği için görevden atılan öğretmenler yerine Milli Eğitim Bakanlığı öğretmen alımı yapacağını duyurmuştu. Bu alımlar sözleşmeli öğretmen alımlarında geçerli olacak ve tüm detaylar belli oldu.

Buna göre alınacak olan adayların Kamu Personeli Seçme Sınavından aldığı puanlar dikkate alınacak ve toplam alımın üç katı kadar personel sözlü mülakata çağrılacak. Başarılı olan adaylar görev yerlerine atanacak ve burada 4 sene boyunca tahin kullanamadan kalacak. Sözleşmeli öğretmen dört seneyi doldurduktan sonra görev yerlerinde iki yıl daha kalmak sureti ile kadroa alacak.
Editör: TE Bilisim