ÖSYM tarfından 12 Temmuz  günü yapılan ve hatalı olduğu iddiasıyla davalık olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Alanı sınav sonuçlarını belli oldu.Açılan Dava sonucunda hatalı olduğu savunulan sorular için “hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığına” karar verildiği belirtildi.

 

Yüzlerce sosyal bilgiler öğretmeni adayının merakla beklediği Kamu Personeli Seçme Sınavı Alan Bilgisi Testi (ÖABT) Sosyal Bilgiler Öğretmenliği sınav sonuçları açıklandı. ÖSYM’den yapılan açıklamada, söz konusu sınavın temel soru kitapçığında bulunan 1, 12, 31, ve 35.  soruların iptali ve yürütmenin durdurulması talebiyle açılan dava sonucu yapılan yargılamada Ankara 13. İdare Mahkemesince alınan 10 Eylül 2015 tarihli karar sonucunda, “Dava konusu sorularda hukuka ve mevzuata aykırılık bulunmadığına” karar verildiği belirtildi.

Bu sınava giren adaylar ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden sonuçlarını öğrenebilir.

Sıra atamalarda


Eylül ayında öğretmen ataması yapan Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise, yargıya taşınan coğrafya ve sosyal bilgiler öğretmenliği atamaları için mahkeme kararının bekleneceğini açıklamıştı. Daha önce davası sonuçlanan coğrafya öğretmenliği atamaları için başvurular 1-7 Ekim tarihleri arasında alınmaya başlandı. Bu alandaki atamalar ise 9 Ekim’de gerçekleştirilecek.

Sosyal bilgiler öğretmenliği için yargı kararı çıkmasının ardından adaylar bakanlıktan gelecek atama ve başvuru takvimi duyurmasını bekliyor. Hürriyet

Editör: TE Bilisim