Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silineceği haberlerinin üstünde yapılan açıklama da meclise yeni bir yasa önerisi sunulmuştu. Buna göre Cumhuriyet Halk Partisi CHP tarafından sunulan bu yasa Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesi gerektiği belirtilmişti.

Uzun bir süre gündemden düşmeyen bu haberler üzerine gençler meraklı bekleyişini sürdürüyor. Peki Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de oylama yapıldı mı? Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan alınan kredi borçları silinecek mi? TBMM'de yasa onaylanarak geçti mi yoksa onaylanmadı mı?

OYLAMA YAPILDI MI?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan alınan tüm kredi borçlarının silinmesi konusunda yasa önerisinde bulunuldu ancak halen oylama yapılmadı. Oylamanın yapılması için öncelikle konunun milletvekilleri tarafından görüşülmesi ardından oylamanın yapılarak kesin karara varılması gerekmektedir.

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Peki KYK borçları silinecek mi? Öncelikle silinmesi için oylamaların yapılması ve Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'de KYK borçlarının silinmesi için kabul oyunun fazla çıkması gerekmektedir. Kabul oyu fazla olursa tüm kredi borçları silinecektir. Bu borçların silinmesinden sonra ise gençlere artık kredinin değil sadece geri ödemesiz bursun verilmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilisim