2018/2019 dönemi yüksek lisans başvuruları başladı. Buna göre Polis Akademisi Başkanlığı Güvenlik Bilimleri Enstitüsünden yapılan duyuruda tezli yüksek lisans öğrencisi ile doktora öğrencisi alımı yapılacağı belirtildi. Adayların başvurularda hangi şartları taşıması gerekiyor. Hangi programlarda öğrenci alınacak?

Adaylar sadece bir lisansüstü programına başvuru yapabilecek. Başvuru yapan adaylardan akademik referans mektubu için pa.edu.tr adresinden temin edilen formata uygun olarak düzenlenen niyet mektubu ile referans mektubu verebilecekler. Ales sınavından 2015 yılı güz dönemi ve sonrası alınan puanlar geçerli sayılacak. Güvenlik Bilimleri Enstitüsüne yapılan olan başvurular için adayların 50 tl ödeme yapmaları gerekiyor.

BAŞVURU TARİHLERİ;

Şahsen yapılacak olan başvurular 6 Ağustos tarihinde başlayacak. Son başvuru tarihi ise 17 Ağustos tarihinde son bulacak. Anıttepe'de bulunan Güvenlik Bilimleri Enstitüsüne başvurular yapılacak. Adaylara 3-7 Eylül tarihleri arasında mülakat yapılacak Kesin kayıtlar ise 17-21 Eylül tarihleri arasında alınacak. 1 Ekim 2018 tarihinde güz yarıyılı eğitim dönemi başlayacak.

Başvuru ilanı ve kontenjanlar için tıklayın

İŞİN OLSA