Milli Eğitim Bakanlığı ailelere devlet okullarını tavsiye ediyor olsa da bazı aileler devlet okulu yerine çocuğunu özel okula göndermektedir. Özel okul ücretlerini çok bulan kişiler Milli Eğitim Bakanlığının özel okullar için teşvik ücreti başvurusunu yapabilir. Söz konusu başvurular 15 Ağustos 2016 tarihi ile başladı. Bugünden itibaren adaylar 2 Eylül 2016 tarihine kadar başvuru yapabilir. Belirlenmiş olan süre zarfında başvurularını yapmayan kişiler için ek süre verilmeyecek olup yayınlanan takvime göre özel okullar için teşvik ücreti başvuru sonuçlarının 5 Eylül 2016 tarihi ile yayınlanacağı belirtilmektedir.

Teşvik Ücretleri Ne Kadar?

Milli Eğitim Bakanlığına aileler özel okullar için verilen teşvik ücretine başvuru yapabilmektedir. Peki kazanan kişilere Milli Eğitim Bakanlığı ne kadar ücret veriyor?

Yayınlanan verilere göre Milli Eğitim Bakanlığı okul öncesi öğrencilere 2 bin 860 lira, ilkokul öğrencilerine 3 bin 440 lira, ortaokul öğrencilerine 4 bin lira, lise öğrencilerine 4 bin lira ve temel lise öğrencilerine ise 3 bin 440 lira teşvik ücreti vermektedir.
Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda bulunan link aracılığı ile interaktif başvurularını yapabilir. Her aileye teşvik ücreti çıkmamakta olup öğrenci ve aile hakkında Milli Eğitim Bakanlığı araştırma yapmaktadır. Maddi durumu yetersiz olan ailelere teşvik ücreti verilecektir.

https://mebbis.meb.gov.tr/
Editör: TE Bilisim