Özel okullara ön kayıtlar başladı

Özel okula gitmek isteyen öğrenciler için kayıt işlemleri bu gün başladı. kayıtlar 5 Temmuz tarihinde sona erecek. Bu süre içerisinde çocuğunu özel okula göndermek isteyenler kayıt yaptırabilecek. Özel okul kaydında TEOG kapsamında yapılan ortak sınav sonucuna göre öğrenci alan özel okullar bu yıl Milli Eğitim Bakanlığı onaylı kendi puan türüne ya da Yerleştirmeye Esas Puan’a (YEP) göre kayıt yapacak.

Özel okul kayıt süreci ile ilgili olarak, Türkiye Özel Okullar Birliği Derneği Eş Başkanı Cem Gülan ailelere bir takım önerilerde bulundu. Özellikle önce devlet okuluna bakayım sonra özel okula kayıt yaptırırım diye düşünenleri uyaran Gülan, özel okula girebilmek için açık kontenjan kalması gerektiğine dikkat çekiyor. Aynı zamanda kontenjan kalsa bile az olacağı için puanlarında yükseleceğine dikkat çeken Gülan, bunlara dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.

Özel okullara kayıt öğrencilerin bakanlık tarafından onaylanan ayrı bir puanları varsa buna göre ya da YEP’e göre yapılacak. Çok sayıda okul taban puanları hakkında açıklama yaptı. Veliler okula kayıt için gitmeden önce araştırma yaparak ön kayıt yaptırmak istedikleri okulun taban puanıyla veya YEP’le karşılaştıracak. Hangi okullara göre öğrencinin puanı fazla ise o okula kayıt yaptırılabilir.

Özel okullara ön kayıt yaptırmış olmanız çocuğunuzun okula kesin olarak kaydolduğu anlamına gelmez. Okullar tarafından belirlenen günlerde kesin kayıt listeleri açıklanır ve hemen giderek o okula kayıt yaptırabilirsiniz. Kesin kayıtlarda asil kayıtların dolmaması halinde okullar kendi internet sayfalarında belirtilen gün ve saatlerde yedek liste yayımlıyor. Öğrenciler bu yedek listelerden de kayıt yaptırabiliyor. Fakat mutlaka dikkat edilmesi gereken bir konu var o da 5 Temmuz’a kadar bir özel okula kesin kayıt olanların devlet okulları için tercih yapamayacak olması.

Editör: TE Bilisim