Ülkemizin dört bir yanında özel güvenlik görevlisi olarak istihdam eden yüz binlerce kişi bulunmaktadır. Güvenlik görevlisi olarak istihdam edebilmek için kişinin silahlı ya da silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olması gerekmektedir.

Ancak ülkemizde çok sayıda kişi özel güvenlik görevlisi sertifikası nasıl alınır sorusunun yanıtını bilmiyor. Peki kimlik kartı nasıl alınır, ücreti ne kadar? İşin Olsa ekibi olarak özel güvenlik görevlisi kimlik kartını almak adına tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

SERTİFİKAYI ALMA ŞARTLARI NELERDİR?

Özel güvenlik görevlisi kimlik kartını alabilmek için öncelikle silahsız için en az ortaokul, silahlı için lise mezunu olmanız gerekmektedir. Yine silahsız için 18 yaşını doldurmuş olmak, silahlı için 21 yaşını doldurmuş olmak, sicili almaya uygun olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, mesleğini yapmaya engel sağlık sorunu olmamak gibi şartlar aranmaktadır. Bu şartlara sahip olan adaylar silahsız kurslar için 100 saat, silahlı kurslar için 120 saat boyunca ders görmekte ve eğitimin sonunda sınavlara tabii tutulmaktadır. Peki maaliyet nedir?

GÜVENLİK GÖREVLİSİ SERTİFİKA ÜCRETİ NEDİR?

Özel güvenlik görevlisi olabilmek için adayların sertifika alması gerekmektedir. Peki sertifika ücreti ne kadar? Buna göre güvenlik görevlisi kimlik kartı harcı en az 520 TL, silahlı sınav ücreti 75 TL ve silahsız sınav ücreti 45 TL olarak bilinmektedir. Adaylar ilgili bölümlere ödemelerini yaparak ve sınavlardan başarılı olarak güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olabilir.