Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi lise mezunu olan adaylara her sene Yükseköğretime Geçiş ve Lisans Yerleştirme Sınavları düzenlemektedir. Bu sınavlara giren öğrenciler aldıkları puanlar ile önlisans veya lisans programlarına yerleşmektedir. Her sene üniversite bölümlerinin kontenjanları ve programları değişmekte olup bu konu hakkında adayları bilgilendirmek için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi kontenjan kılavuzu yayınlamaktadır. Lisans Yerleştirme Sınavlarının bütün oturumları bitmesi ile birlikte ÖSYM, 2016 ÖSYS Üniversite Kontenjan Kılavuzunu yayınladı.

Kontenjan Kılavuzu Yayınlandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 2016 ÖSYS Üniversite kontenjan kılavuzu yayınlandı. Söz konusu kılavuz ile adaylar üniversitelerin kontenjanlrını öğrenebildiği gibi geçtiğimiz sene adayların kaç puan ile ilgili bölümlere yerleştiği de öğrenilebilecek. Ancak adayların bazı dikkat etmesi gereken konular var.Açıköğretim Fakültelerinde eğitim görmek isteyen adayların 140 taban puanını geçmesi gerekmekteydi.

Fakat bu sene puanlar değişti. Artık açıköğretim fakültesinin her hangi bir bölümünde eğitim görmek isteyen adayların Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından düzenlenen Yükseköğretime Geçiş Sınavından 150 ve üstü puan alması gerekmektedir. Açıköğretim Fakültesinde de kontenjan sınırı uygulandığı için 150 ve üstü puan alan her öğrenci kadroya yerleşemeyebiliyor. Söz konusu kontenjan kılavuzunu incelemek isteyen adaylar aşağıdaki linki takip edebilir

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/OSYS/2016-OSYSKontenKilavuzu27062016.pdf
Editör: TE Bilisim