Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile her sene bir milyona yakın öğrenci ÖSYS aracılığı ile üniversitelere yerleşmektedir. Boş kalan kontenjanlar için ise ÖSYM yeni bir tercih alımı daha yapmakta ve adaylar son kez tercihlerini yaparak yerleşmeye çalışmaktadır.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yeni yapılan duyuruda ÖSYS ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığı belirtildi. Peki sayısal veriler nedir ve adaylar sonuçları nasıl sorgulayabilir.

SORGULAMA EKRANI

https://sonuc.osym.gov.tr

Yukarıda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi sonuç sayfası verilmiştir. Adaylar bu linke girerek ÖSYS ek tercih sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve ÖSYM şifreleri ile sorgulayabilir. İlgili programlara yerleşen adaylar ise kayıtlarını gerçekleştirebilmektedir.

Buna göre Türkiye'de bulunan devlet, vakıf üniversiteleri ve KKTC'de bulunan üniversiteler için ÖSYS ek tercihleri kapsamında yüz binlerce adayın yerleştiği belirtildi. Ek yerleştirme aracılığı ile üniversitelerin lisans ya da önlisans programlarının her hangi birine yerleşen adayların 13 Eylül 2017 - 19 Eylül 2017 tarihleri arasında müracaatlarını tamamlaması gerekmektedir. İlgili tarihlerde üniversite kayıtlarını yapmayan ve ders kayıtlarını da gerçekleştirmeyen adaylar ancak önümüzdeki sene tekrar YGS - LYS sınavlarına girerek başvurularını yapabilir.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim