Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan Aday İşlemleri Sistemi aracılığı ile 18 Temmuz 2017 tarihinden itibaren ÖSYS 2017 üniversite tercih başvuru işlemlerinin başlaması bekleniyordu. ÖSYM tarafından sonunda duyuru yapıldı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi aracılığı ile yapılan duyuru sonucunda ÖSYM 2017 LYS üniversite tercihlerinin başladığı duyuruldu. Buna göre milyonlarca öğrenci için müjdeli haber verilmiş oldu ve adaylar 26 Temmuz 2017 tarihine kadar ÖSYM AİS aracılığı ile başvurularını yapabilecektir. Peki üniversite tercihleri nasıl yapılır, detaylar nedir.

Başvuru Tarihleri: 18 Temmuz - 26 Temmuz 2017

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR

ÖSYM 2017 üniversite başvuruları nasıl yapılır. Adım adım adaylara yardımcı oluyor.

1-) https://ais.osym.gov.tr sitesine giriş yapınız.
2-) ÖSYS 2017 üniversite yerleştirme seçeneğine giriniz.
3-) Sisteme ÖSYM şifreniz ve T.C. kimlik numaranız ile giriş yapınız.
4-) 24 bölüme tercih ettiğiniz bölümleri giriniz.
5-) Önizleme ve kaydet tuşları aracılığı ile tercihlerinizi tamamlayınız.

TERCİH İŞLEMLERİ

Bilindiği üzere üniversite tercihleri puanlara göre değil sıralamaya göre yapılmaktadır. Bu yüzden adayların girmek istediği bölümlerin taban ve tavan başarı sıralamalarını gözlemlemesi gerekmektedir. Sıralamaları uyuşuyorsa adaylar bu bölümlere girebilir. 24 bölümü tercih etme hakkına sahip olan adaylar ÖSYM AİS aracılığı ile tüm bölümlerini yazarak önizleme ve kaydet bölümleri aracılığı ile 2017 yılı YGS ve LYS puanları ile üniversite yerleştirme işlemlerini yapabilir.

TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

Editör: TE Bilisim