Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesinde yer almakta olan aday işlemleri sistemi aracılığı ile 18 Temmuz - 26 Temmuz 2017 tarihleri arasında üniversite tercihleri alındı. Tercihlerin alınmasının üzerinden bir haftadan fazla süre geçti ve adaylar sonuçların ne zaman açıklanacağını merak etmeye başladı.

ÖSYM LYS - YGS üniversite tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı adaylar tarafından merak edilirken sonunda ilgili konu hakkında adaylara tarih verildi. ÖSYM müjdeli haberi verdi. Peki üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, ösys üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak, üniversite tercihleri ne zaman açıklanır.

TARİH VERİLDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan duyuruda 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYS üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanacağı belirtildi. Buna göre ÖSYM'nin üniversite tercih sonuçlarını açıklaması için sayılı günler kaldı.

KAYITLAR NASIL YAPILACAK

ÖSYM 8 Ağustos 2017 tarihinde ÖSYS üniversite tercih sonuçlarını açıklayacak. Peki üniversite kayıtları nasıl yapılacak. Bilindiği üzere geçtiğimiz senelerde olduğu gibi bu senede öğrenciler kayıtlarını e-devlet üzerinden ön kayıt olarak gerçekleştirebilecek ve okula gitmesine gerek kalmayacak.

E-devletten kayıt yaptıracak olan öğrencilerin PTT'ye giderek e-devlet şifresini alması gerekmektedir. Ön kayıt yapıldıktan sonra üniversite öğrenci işlerini arayarak konu hakkında bilgi vermesi gereken öğrencilerin resmi kayıtlar için hangi belgelerin getirilmesi gerektiğini öğrenmesi ve üniversite derslerinin başlaması ile bu belgeleri üniversitenin öğrenci işlerine ulaştırması gerekmektedir. 

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim