Ülkemizde bilindiği üzere üniversitelere yerleştirilme, akademik sınavlar, atama sınavları ve pek çok farklı alanda sınavlar Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılmaktadır. ÖSYM bu sınavlarda danışman öğretmenler görevlendirmekte olup öğrencilere kutu içerisinde sınavda kullanacağı ihtiyaçlarını sunmaktadır.

Tüm giderlerin karşılanması ve ÖSYM'de çalışan memurların maaşlarının verilebilmesi için sınavlardan ücret almaktadır. Her ne kadar ücretler pahalı dahi bulunsa ÖSYM sınavlardan ve atama tercihlerinden para almaya devam ediyor. Yeni öğrenilen detaya göre ÖSYM'nin sınavlardan toplam 787 milyon liralık kazanç elde ettiği belirtildi.

14 MİLYON ÖĞRENCİ SINAVA GİRDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin 2016 yılına ait verileri incelendiğinde Türkiye geneli toplam 14 milyon 214 bin 784 adayın sınava girdiği ve bu adayların ÖSYM'ye toplam 787 milyon 125 bin 698 TL'lik ücret dediği öğrenildi.

ÖSYM'nin toplam olarak bir yılda sınavlardan elde ettiği hasılatın 787 milyon 125 bin 698 TL olduğu öğrenildi tabi bu rakamın ne kadarının kazanç ve ne kadarının zarar olduğu bilinmemektedir. Adaylar sınav ücretlerinin azaltılması ve atamalarda alınan 15 TL'lik ücretin kesinlikle alınmamasını talep ediyor. Ancak ÖSYM'nin bu konularda çalışmasının olup olmadığı ve atama ücretlerinin kalkıp kalkmayacağı hakkında bilgi yoktur.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADA GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim