Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile 26 Temmuz 2017 tarihine kadar alınan üniversite tercih işlemlerinin sonuçları 8 Ağustos 2017 tarihinde kamuoyuna duyuruldu. İlgili açıklama ÖSYM tarafından yapıldı ve adaylar sonuçlarını ÖSYM sonuç sayfası üzerinden öğrendi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bugün çok önemli bir açıklama yaptı. Gelen açıklama da ÖSYM öğrencilerden özür diledi ve toplam 4 bin 237 adayın üniversite tercih sonuçlarının değiştirildiği belirtildi. Adaylardan ÖSYM'ye sitem telefonları yağmaya başladı.

BİN 499 ADAYIN YERLEŞTİRMESİ İPTAL EDİLDİ

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile yapılan açıklama da Türkiye geneli toplam 4 bin 237 adayın tercih sonuçlarında değişiklik yapıldığı belirtildi. Peki neler değişti. Buna göre Türkiye geneli bin 110 adayın kazanmış olduğu bölümde ya da üniversitesinde değişiklik yapıldı. 8 Ağustos sonuçlarına göre yerleşemeyen 2 bin 628 adayın üniversiteye yerleştirildiği ve bin 499 adayın ise 8 Ağustos sonuçlarına göre üniversitelere yerleştirildiği ancak yeni yayımlanan sonuç ekranına göre yerleştirmelerin iptal edildiği görüldü.

4 BİN 237 ADAY ETKİLENDİ

Türkiye geneli toplam 4 bin 237 aday Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan hata nedeni ile etkilendiği görüldü. bin 110 adayın kazandığı üniversiteler değiştirilmiş olduğu, 2 bin 628 aday için sevindirici haber verildi. Ancak bin 499 aday üniversiteyi kazanmışken yerleştirilmesi iptal edilmiş oldu.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim