Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçları ve üniversite yerleştirme puanları 11 Temmuz 2017 akşam saatlerinde kamuoyuna duyurulmuştu. Sonuçların açıklanması ile bir hafta sonra 18 Temmuz'da üniversite tercihleri başladı.

Üniversite tercihleri 18 Temmuz'da başlayarak 26 Temmuz 2017'de sona erdi. Buna göre adaylar bir haftadır LYS - YGS üniversite yerleştirme tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor. Peki üniversite tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Konu hakkında ÖSYM tarafından açıklama yapıldı mı?

TERCİH SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin üniversite yerleştirme tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair ÖSYM'den konu hakkında açıklama bekleniyor ancak halen bir açıklama yapılmış değil. Şu anda resmi bir açıklama olmadığı için sonuçların ne zaman açıklanacağına dair resmi bir bilgi yok.

Fakat önümüzdeki haftalarda kayıt işlemlerininde başlayabileceği tahmin edildiği için ÖSYM tarafından şu aralar LYS - YGS üniversite tercih sonuçlarının açıklanması beklenmektedir. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından üniversite yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dair kamuoyuna duyuru yapılırsa İşin Olsa ekibi aracılığı ile sizlere konu hakkında bilgi vereceğiz.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ