Ülkemizde her sene farklı alanlarda sınavlar gerçekleştirmekte olan Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi milyonlarca kişinin işlemlerini gerçekleştirmektedir. Buna göre adaylar her sınava girişlerinde, onaylama işlemlerinde, tercih işlemlerinde, fotoğraf yenileme işlemlerinde, geçmiş dönem sınav sorgulama bilgilerinde, başvurularında Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezine belirlenen ücret ödemesini gerçekleştirmektedir.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından bugün kamuoyuna önemli bir duyuru yayımlandı ve belirlenmiş olan işlemlerden artık onay ücretinin alınmayacağı açıklandı. Peki bu işlemler nelerdir? Hangi işlemlerden ücret alınmayacak ve bu işlemlerden önceden ne kadar ücret alınıyordu tüm detayları aktarıyoruz.

İKİ İŞLEMDEN ÜCRET ALINMAYACAK!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile belirlenen iki işlemden artık ücretin alınmayacağı belirtildi. Peki bu iki işlem hangisidir? Yayımlanan duyuruya göre fotoğraf yenileme ve geçmiş döneme ait sınav sonuç bilgileri işlemlerinden alınan ücretlerin artık alınmayacağı duyuruldu.

Buna göre Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi bundan önceki dönemlerde fotoğraf yenileme ve geçmiş döneme ait sınav sonuç bilgilerinde 10 TL'lik ücret almaktaydı. Ancak bundan sonra bu iki işlemde ücretsiz yapılacak. Adaylar bu duyurudan sonra sınav ücretleri, KPSS tercihleri, atama ücretlerine de güncellemelerin gelmesini ve ücretlerin daha az olmasını talep etmektedir.

Editör: TE Bilisim