Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından her sene iki milyondan fazla öğrenci Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS)'ye giriş yaparak elde etmiş olduğu puan ile üniversitelere girmeye çalışmaktadır. ÖSYM giderek kontrollerini artırmakta ve adaylara YGS hakkında pek çok bilgi vermektedir. Bilindiği gibi adaylar kimliklerinde ki fotoğrafına benzemezse sınava alınmıyor ve sınav başvuru kağıdı ile kimliğini getirmeyenlerde sınav binasına katılamıyor.

Yukarıda saymış olduğumuz sorunlar başta olmak üzere Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi adayların sorun ile karşılaşmaması ve sınavlarının boşa gitmemesi için uyarıcı niteliğinde animasyon filmi yayımlandı.

09:45'te Kapılar Kapanacak!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi yayımlamış olduğu YGS ile alakalı animasyonunda a'dan z'ye her konu hakkında adaylar uyarıldı. Ancak adayların pek çoğunu bu ikazlar hakkında bilgi sahibi olduğu tahmin ediliyor.

12 Mart 2017 tarihinde yapılacak olan Yükseköğretime Geçiş Sınavına girecek olan adayların şüphesiz ki en çok dikkat etmesi gerektiği konulardan bir tanesi şudur. Normal şartlarda sınava az bir süre kala dahi adaylar sınav binasına alınmakta ve sınava başlayabilmekteydi.

Ancak bundan sonra YGS için adaylar saat: 10.00'da sınava başlayacak ve kapılar 09.45'de kapanacak. Bu saate kadar girmeyen öğrenciler bir dakika dahi gecikmişte olsa sınav binasına giremeyecek ve sınava katılamayacak.

Animasyon Videosu İçin Aşağıdaki Linki Takip Ediniz

https://www.youtube.com/watch?v=1z6iP6zN23A&feature=youtu.be