ÖSYM tarafından gerçekleştirilen yükseköğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmak isteyen önlisans mezunlarını yakından ilgilendiren açıklama az önce ÖSYM’nin resmi sitesinden yayınlandı. ÖSYM daha önce belirtmiş olduğu gibi DGS sınavına giren adaylara yönelik sonuçların 16 Ağustos 2018 (bugün) açıklanacağını daha önce resmi sitesinden duyurmuştu. Bu duyurunun arkasında duran ÖSYM DGS sınavı sonuçlarını az önce açıklayarak binlerce öğrencinin merakını giderdi.

SONUÇLARI RESMİ SİTEDEN ŞİFRENİZ İLE ÖĞRENEBİLİRSİNİZ

ÖSYM’nin resmi sitesinden açıklanan sonuçlar yine daha önce belirtildiği gibi adayların evlerine gönderilmeyecek ve basılmayacaktı. Bu yüzden adaylar DGS sınav sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve sistem şifreleriyle birlikte ÖSYM’nin adresine girerek https://sonuc.osym.gov.tr adresinden isterseniz mobilden isterseniz de bilgisayardan öğrenebilirsiniz.

DGS PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ

DGS puanları sayısal, eşit ağırlık ve sözel olmak üzere üç ayrı puan türünde adayların önüne sunulmaktadır. Puanlama sisteminde öncelikli olarak testin içerisinde yer alan sayısal ve sözel bölümü soruları adayların verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ile birlikte ayrı bir şekilde toplanarak elde edilen toplam doğru cevap sayısının yanlış cevaplarının dörtte biri çıkarılarak sayısal ve sözel ham puanlar elde edilmektedir. Daha sonra adayların aldıkları ham puanlar standart sapma üzerinden ortaya çıkarılmaktadır.

TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Sonuçlar açıklandığı için tercih işlemlerine hemen başlayabilecek adaylar, ÖSYM sisteminden yayımlanacak kılavuza göre doğru bir şekilde üniversite ve bölüm tercihlerini tamamlayabilecek. Adaylar en çok 30 tercih yapabileceklerinden dolayı okulları doğru bir şekilde sıralayabilmektedirler. 30 tercihin de 30’u kullanılması zorunlu değildir.

ÖSYM'DEN GELEN DUYURU

2018-DGS Sonuçları Açıklandı

21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2018-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Ağustos 2018 tarihinde saat 16.45’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim