Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi aracılığı ile her sene öğrencilere ve mezunlara çok sayıda sınav düzenlemektedır. Bu sınavların büyük bir bölümü saat: 10.00 itibari ile başlamaktadır. Bilindiği üzere hem salonda ki öğrencilerin rahatsız olmaması, hemde sınav düzeninin bozulmaması için ÖSYM aldığı karar ile sınavdan 15 dakika önce kapıların kapanacağını duyurmuştu.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin aldığı bu karardan dolayı yurt geneli çok sayıdak işi mağdur olmuş ve öğrenciler hukuki haklarını aramaya çalışmış ancak ÖSYM sınav giriş belgesinin arkasına ilgili konu hakkında açıklama yaptığı için öğrencileri yeniden sınava almamıştı.

15 DAKİKA KURALI KALDIRILDI!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan açıklama ile 15 dakika kuralının kaldırıldığı belirtildi. Buna göre sınav saati: 10.00 ise adaylar bu saate kadar salona giriş yapabilecek ve salona giriş yaptıktan sonra sınava da katılabilecektir.

Daha önce sınav örneğin 10.00'da ise 15 dakika önce 09.45'de salonun kapıları kapatılmakta ve öğrenci ne sebep olursa olsun salona alınmamaktaydı. Bu durum yurt geneli mağdurlukların oluşmasını sağlaması ve ÖSYM'ye duyulan güveni azaltmaya başladığı için kaldırılması uygun bulundu ve bundan sonra sınavlarda 15 dakika kuralının uygulanmayacağı belirtildi.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim