Kamu Personeli Seçme Sınavı Ön Lisans ise 4 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.Yüksek öğretim kurumlarının, 2 yıllık eğitim veren bölümlerinden mezun olan memur adayları ise 2018 KPSS'ye başvuru işlemlerini 28 Ağustos 2018 tarihinde yapacaklar. Yaklaşık iki hafta sürecek başvurular 12 Eylül 2018 tarihinde sona erecek.

KPSS Lisans Düzeyi Başvuru:
10-21 Mayıs 2018

KPSS Ön Lisans Düzeyi Başvuru:
28 Ağustos-12 Eylül 2018

KPSS Orta Öğretim Düzeyi Başvuru:
3-19 Temmuz 2018

DHBT Başvuru:
9-17 Ekim 2018

2018 KPSS Başvurusu Nasıl Yapılır?

1. Eksiksiz ve doğru olarak doldurulmuş Aday Başvuru Formu 2. Nüfus cüzdanı veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya süresi geçerli pasaport nüfus cüzdanları ile geçerlilik süresi bitmiş pasaport kabul edilmeyecektir. Başvuruda adayın kimlik belgesinin aslını yanında bulundurması gerekmektedir. 3. ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemine T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak başvurularını buradaki açıklamalar doğrultusunda yapacak ve sınav ücretini yatırarak başvurularını tamamlayacaklardır.

Başvurular ve Sonuçlar Nereden Öğrenilecek?

Sonuçlar açıklandığı zaman, adaylar sonuçlarını ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecek.

Sınav Ücreti Ne Kadar Olacak?

Resmi duyuru yapılmaması nedeniyle sınav ücretlerinin ne kadar olacağı net olarak bilinmemektedir. Fakat geçtiğimiz dönem gerçekleşen sınavda, alanlara katılım sağlayacaklardan 40, genel yetenek ve eğitim bilimleri sınavına katılım sağlayacaklardan ise 60 lira talep edilmişti. Bu yıl fiyatlarda artış olması beklenebilir.

Editör: TE Bilisim