Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene düzenlenen ve açık pozisyonlar için öğretmen ataması yapmakta olan kurumlar alımlarını Kamu Personeli Seçme Sınavı, Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi ve mülakat sonuçlarına göre yaparak adaylar ek öğretmen atamasına ilişkin yapılacak olan atamanın açıklanmasını beklemektedir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklamaya göre 100 günlük program kapsamı içerisinde Milli Eğitim Bakanlığının kontrolünde olacak 20 bin öğretmen atamasının gerçekleşeceği duyuruldu. Fakat hali hazırda olacak öğretmen atamasının içinde mi olacağı yoksa bu 20 bin öğretmen atamasının ek olarak mı yapılacağı kesin bir şekilde öğrenilmedi. Bu konuya ilişkin çok soru işareti olduğundan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuya ilişkin soruları giderecek bir açıklama yapması beklenmektedir.

BAKANLIKTAN ÖĞRETMEN ATAMASIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Kafaları karıştıran bir çok soru olduğundan dolayı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından bu soruları gidermek amacıyla bir açıklama yapıldı. Ziya Selçuk’un açıklamasına göre şuan da Türkiye’de 560 bin öğretmen adayının bulunduğunu ve ortalama olarak da 100 bin öğretmen adayının atama talebinin olduğunu açıkladı.

Milli Eğitim Bakan’ı Ziya Selçuk ek atama ile ilgili bir açıklama yapmaz iken kamuoyunda düşünülen fikir ise bu sene yapılacak atama sayısının 20 bin civarı olacağı ve bu alımdan başka bir alım yapılmayacağı seneye ise daha fazla sayıda öğretmen ataması yapılacağı konuşulmaktadır. Bizlerde İşin Olsa ekibi olarak bu konu hakkında araştırmalarımız devam edecek olup herhangi bir gelişme halinde sizlere sunmaya devam edeceğiz.

Editör: TE Bilisim