Bu sene faaliyetlerine başlayan ve askeri öğrenci yetiştirecek üniversite olan Milli Savunma Üniversitesi öğrenci alımları yapılmaya devam ediyor. Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulu için öğrenci alımları gerçekleştirecek olan Milli Savunma Üniversitesinden başvuru tarihlerinin duyurulması beklenmekteydi.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılan duyuru da harp okulları ve meslek yüksek okulların öğrenci alımı başvuru tarihlerinin ne zaman olduğu duyuruldu. Peki askeri öğrenci alımı başvuruları ne zaman yapılacak.

BAŞVURU TARİHLERİ

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesi tarafından yapılan duyuru da ''Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okullarının başvuru kılavuzlarının yayınlanması ve okullara başvuruların alınması 19 Nisan - 25 Mayıs tarihleri arasında yapılacaktır.'' şeklinde açıklamaya yer verildi.

Milli Savunma Üniversitesinde ki harp okullarında subay ve meslek yüksek okullarında astsubay öğrencileri yetiştirilecek. Üniversitelerde eğitim görecek olan öğrenciler subay ve astsubay olarak göreve başlayacaktır. Harp okulları ve meslek yüksek okullarının başvuru tarihlerinin ne olduğu hakkında duyuru beklenirken yapılan duyuruda başvuru tarihleri belirtildi.

Buna göre harp okulları ve meslek yüksek okulları başvuruları 19 Nisan 2017 - 25 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılacaktır. Yine bu tarihlerde adaylara başvuru kılavuzları hakkında da bilgi verilecektir.