Bu sene faaliyetlerine başlayan Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde bulunan kuvvet komutanlıklarına alınacak öğrenciler yetiştirilerek öğrencilerin başvuru yapmış olduğu kuvvet komutanlıkları bünyesinde istihdam etmesi sağlanacaktır.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanları ile başvuru yapacak olan adaylar 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki kara, hava ve deniz harp okullarına başvuru yapabileceği gibi yine öğrenciler sahil güvenlik komutanlığı, astsubay meslek yüksek okullarına da başvuru yapabilecektir. Başvurular yarın başlıyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK!

19 Nisan 2017 tarihi itibari ile Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki kara, hava ve deniz harp okulları, sahil güvenlik komutanlığı ve astsubay meslek yüksek okullarına başvuru yapabilecektir. Peki başvurular nasıl yapılacak. Buna göre başvurular Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezinin resmi internet sitesi yerine Milli Savunma Üniversitesinin resmi internet sitesinden yapılacaktır.

www.msb.gov.tr

Yukarıda belirtilmiş olan linki 19 Nisan 2017 tarihi itibari ile takip edecek olan subay ve astsubay öğrencisi adayları karşılarına çıkacak olan tercih ekranı aracılığı ile Milli Savunma Üniversitesi bünyesinde ki kara, hava ve deniz harp okulları, sahil güvenlik komutanlığı ve astsubay meslek yüksek okullarına YGS puanları ile başvuru yapabilecek. Başvuru yapan adayların YGS puanları incelenecek ve en yüksekten düşük alan adaylara göre Milli Savunma Üniversitesine öğrenci alımı yapılacak.

TÜM ASKERİ İLANLAR İÇİN TIKLAYINIZ
Editör: TE Bilisim