Bilindiği üzere Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesi kuruldu. Bu üniversiteye adaylar Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) puanlarının açıklanması ve Milli Savunma Üniversitesi tarafından belirlemiş olan baraj puanını alan adaylar başvuru yapabilecek.

Milli Savunma Bakanlığına bağlı Milli Savunma Üniversitesinde gerekli bölümleri okuyan adaylar eğitimlerinin sonunda subay ve astsubay olarak ülkenin farklı bölgelerinde göreve başlayacak. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve isinolsa.com olarak bizmde yaptığımız duyuru da 4 Nisan tarihi itibari ile Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulları ve Meslek Yüksek Okulları başvurularının başlatılacağı belirtilmişti.

BAŞVURULAR BAŞLIYOR!

Ancak ilgili tarihin gelmesi ve hatta üzerinden günlerin geçmesine rağmen adaylar halen başvurularını yapamadı ve Milli Savunma Bakanlığından konu hakkında önemli bir duyuru yapıldı.

Yayımlanan duyuru da Milli Savunma Üniversitesi başvurularının yapılacağı ve başvuruların yakın bir zamanda başlayacağı belirtilmişti. Ancak şu an için kesin olarak başvuruların ne zaman yapılacağı belli değil.

Milli Savunma Bakanlığından yakın bir zaman içerisinde konu hakkında bir duyurunun daha yapılması ve bu duyuru ile astsubay, subay için aday öğrenci alımı başvurularının başlatılması beklenmektedir. Başvuruların başlaması ve tarihin ilan edilmesi ile gerekli bilgi verilecektir.