Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene öğrencilere liselere geçiş için TEOG sınavı yapılmaktadır. TEOG sınavının kaldırılması gerektiği konusunda açıklamalar yapılmış ve Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz bu sene TEOG sınavının uygulanmayacağı, kaldırılacağı duyurusu gelmişti.

Buna göre MEB tarafından bu sene TEOG yapılmayacak ve denenmek üzere ilk defa öğrencilere Milli İzleme Sistemi (MİS) yapılacak. Peki MİS detayları nedir.

SORULAR İLE MİS SINAV SİSTEMİ!

  • MİS Sınavına Kaçıncı Sınıf Öğrencileri Girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı Milli İzleme Sistemi (MİS)'i bu sene ilk kez 5. sınıf öğrencilerine uygulayacaktır.

  • Sınav Ne Zaman Yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığınca yapılan açıklama da Milli İzleme Sistemi (MİS)'in bu sene Aralık ayında uygulanacağı duyuruldu. Ancak kesin tarih hakkında henüz net bir bilgi yok.

  • Sınavda Hangi Dersler Sorulacak

Milli Eğitim Bakanlığı Milli İzleme Sistemi (MİS)'de bu sene Türkçe, Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular soracak. Sınavda sadece ilk birkaç ünite sorulacaktır.

  • Hangi İllerde Sınav Düzenlenecek

Milli Eğitim Bakanlığının aldığı karar ile MİS sınavı  Aydın, Bursa, Erzurum, Mardin, Mersin, Konya, Gaziantep, Kayseri, Trabzon'un da aralarında olduğu 15 büyük şehirde sınavın düzenleneceği belirtildi ancak büyük şehirlerin hangisi olduğu henüz bilinmiyor yeni duyuru yapılacaktır.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ
YGS - LYS KALKTI YERİNE YKS GELDİ!

Editör: TE Bilisim