Bilindiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı her sene öğrencilere burs imkanları sunmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olan öğrencilere burs imkanı sunmakta olan Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli öğrenciler için de burs imkanı sunacak.

Başbakanlık, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı tarafından yapılan duyuru ile Milli Eğitim Bakanlığının Suriyeli Öğrencilere burs vereceği öğrenilmişti ve bu burs hakkında tüm detaylar öğrenildi. Suriyeli öğrencilerin kayıp bir nesil olmaması adına, geleceklerini iyi bir şekilde inşa etmesi ve ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için burs verilecek. Buna göre Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrenciler ayırt edilmemiş olacak.

SON BAŞVURU 31 MART

Suriyeli olup ta burs almak isteyen adayların müracaatlarını son başvuru tarihi olan 31 Mart 2017 tarihine kadar yapması gerekmektedir. 31 Mart 2017 tarihinden sonra müracaatlar kabul edilmeyecektir.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR

Milli Eğitim Bakanlığı Suriyeli öğrencilere burs imkanı verecek peki kimler burs imkanına müracaat edebilir. Buna göre Suriyeli bir öğrencinin Milli Eğitim Bakanlığından burs alabilmesi için önlisans, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim alıyor olması ya da almak istiyor olması gerekmektedir. Yine adayın Türkiye'nin Suriyeli öğrencilere verdiği başka bir burs imkanından yararlanmıyor olması gerekmektedir. Son başvuru tarihi 31 Mart 2017'dir.
Editör: TE Bilisim