Milli Eğitim Bakanlığının hazırlamış olduğu müfredat konusunda geçtiğimiz günlerde kamuoyuna örnek bildiri yayımlandı. Yayımlanan müfredat hakkında inceleme yapan milletvekilleri ve yetkililer müfredat'ta Atatürk konularının azaltılması ve İsmet İnönü konularının kaldırılacağına ilişkin pek çok yorum yapıldı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinde de bu konu hakkında tartışmalar yaşandı. Tartışmaların durması için Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz konu hakkında açıklama yaptı ve müfredatın konuları hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tartışılan Müfredat Açıklaması

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz taslak müfredat'a ilişkin öğretmenlerin değerlendirmeleri ve kararları alınmadığı ifadelerini öncelikle yalanladı. Atatürk konularının azaltılacağı ve İsmet İnönü konularının da müfredattan kaldırılacağına ilişkin açıklama yapan İsmet Yılmaz bu ifadeleri de yalanlayarak. Söz konusu konuların bazı sınıflarda azaltılırken bazı sınıflarda konuların daha da derine anlatıldığını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanlığının hazırladığı müfredatın tam olarak Şubat ayı içerisinde kamuoyuna ilan edilmesi beklenmektedir. Müfredatın duyurulmasının ardından Atatürk konularının azaltılması, İsmet Yılmaz konularının kaldırılması ve Evrim Teorisi konularının da kesin olarak kaldırılıp kaldırılmayacağı anlaşılacaktır. Detaylar geldikçe aktaracağız.