Meb Yurt Dışına Burslu Öğrenci Gönderecek

Milli Eğitim Bakanlığı 2015-2016 döneminde burslu olarak yurt dışına öğrenci göndereceklerini açıkladı. Konu ile ilgili YÖK’e resmi bi yazı yazan Milli Eğitim Bakanlığı, 1416 sayılı Kanun kapsamında yurt dışına gönderilecek öğrenci alan ve kontenjan listesinin bildirilmesini istedi. Bu yazı üzerine YÖK’te üniversitelere bir yazı iletti. Bu yazıda şu ifadelere yer verildi;

“2015 yılında da Yükseköğretim kurumlarımızın öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla 1416 sayılı Kanun uyarınca lisansüstü öğrenim görmek üzere yurtdışında resmi-burslu statüde öğrenci gönderilmeye devam edileceği Milli Eğitim Bakanlığı Yükseköğretim ve Yurt Dışı Eğitim Genel Müdürlüğünün ilgi yazıyla bildirilmiştir.

En geç 15 Haziran 2015 tarihine kadar Üniversitelerimizin akademik gelişimine yönelik ihtiyaç duydukları yetişmiş insan gücü ile ülkemizin bilim politikaları ile uyumlu makro düzeyde alanlar dikkate alınarak, yurtdışında hangi alanlar da lisansüstü eğitim yaptırılması istendiğine dair ihtiyaç duyulan bilgilerin ekte yer alan formun formatı bozulmadan [email protected] adresine elektronik ortamda gönderilmesi gerekmektedir.” Denildi.

Editör: TE Bilisim