Milli Eğitim Bakanlığına her sene hükümet oldukça büyük bütçe ayırıyor. Öyle ki MEB bünyesinde şu anda ücretli, sözleşmeli ve kadrolu olmak üzere farklı sınıflarda toplam bir milyona yakın çalışan bulunmakta olup eğitime yapılan destekler giderek artırıldığı için her sene öğretmen alımları da hız kazanmaya devam ediyor.

Milli Eğitim Bakanlığının bu sene 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı yapılacağı duyurulmuş ve hangi branşlardan kaç kişilik öğretmen alımı yapılacağı açıklanmıştı. Buna göre adaylar müracaatlarını yaptı, mülakatlarına girdi, sonuçlarını öğrendi ve meraklı gözlerle tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

TERCİH SONUÇLARI TARİHİ

Milli Eğitim Bakanlığının 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı tercih sonuçlarını ne zaman duyuracağı büyük bir merak ile bekleniyordu ve sonunda ilgili açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından kamuoyuna resmi sosyal medya hesabı ile duyuru yapıldı. Yapılan açıklama ile 20 bin sözleşmeli öğretmen alımı sonuçlarının 24 Temmuz 2018 saat: 11.00 itibari ile tercihlerin tören ile gerçekleştirileceği belirtildi. Adaylar şimdiden gözlerini yarın saat 11.00'e çevirdi. Bakalım bu sene hangi branşın atama puanı kaç olacak.

Editör: TE Bilisim