Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz günlerde eğitim sisteminde önemli değişiklerin önünü açacak vizyon belgesi açıklayacaklarını ifade etmişti. Gün geçtikçe yapılacak açıklamayla ilgili detaylar da konuşulmaya başlandı.

15 Ekim’de açıklanacak ‘Vizyon Belgesi’nde Liselere Giriş Sınavı’nda değişiklik yapılması planlanıyor. O değişikliklerden bir tanesi tarih alanından soruların olmaması. Ayrıca matematik sorularında da formüller sorulmayacak, formüller sorunun içinde yer alacak. Formüller ise sorunun içinde yer alacak. Bunun nedeni olarak da ezbere dayalı sistemini ortadan kaldırmaya yönelik çalışma olarak görülüyor.

EBA DAHA ETKİN KULLANILACAK

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Eğitim ve Bilişim Ağı (EBA), yeni değişikliklerle birlikte daha etkin hale gelecek. Bu sayede öğrenciler diledikleri ek kaynaklara zenginleştirilmiş EBA’dan ulaşabilecek. EBA’da yer alan ders içerikleri öğrenciler için hem konu anlatımı hem de soru çözümleri için yol gösterici nitelikte olacak. Öte yandan içeriğin zenginleştirilmesiyle daha çok deney ve gözleme dayalı veriler barındırılacak.

ÖĞRETMENLER DE FAYALANABİLECEK

Yeni geliştirilecek sistemde öğretmenler de yapılacak sınavlar önce örnek sorulara ulaşabilecek. Bu sayede öğrencilerini sınavlara daha etkin ve doğru bir şekilde hazırlamaları sağlanacak.

Eğitim camiasının gözü 15 Ekim’e çevrilmişken Bakan Selçuk’un hedefiyse ezbere dayalı sistemin önüne geçmek.