Ülkemizde her sene 8. sınıfı bitiren öğrenci sayısı bir milyonun üzerinde olarak bilinmekte olup bu senede yine bir milyonun üzerinde öğrenci 8. sınıfta ki eğitimini bitirecek ve liselere giriş yapacak. Liselere giriş yönteminin kaldırılması ile pek çok kişinin aklı karıştı. İşin Olsa ekibimize gelen yoğun rağbet üzerine liselere giriş yönteminin tüm ayrıntılarını açıklıyoruz. Eğer sizlere liselere giriş sisteminin bu sene nasıl uygulanacağını merak ediyorsanız detayları haberimizden öğrenebilirsiniz.

LİSELERE GİRİŞ YÖNTEMİ

Liselere girişte öncelikle Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu okullar için sınavlar düzenlenecek. Adaylar ilgili sınavlara girerek puan elde edecek ve elde ettiği puan ile belirlenen 303 fen lisesi, 228 anadolu lisesi, 89 sosyal bilimler lisesi, 297 imam hatip lisesi, 26 mesleki ve teknik anadolu lisesi, 423 mesleki ve teknik lise olmak üzere toplam bin 366 okullara girebilecek.

Bu okullardan hariç olmak üzere isteyen herkes sınava girmeden evine en yakın liseye giriş yapabilecek. Peki evlere yakın olan liselerin türleri nedir? Buna göre sınava girmeyenler anadolu lisesi, imam hatip lisesi ya da meslek liselerine giriş yapabilecek. Öğrenciler hangi lise türüne eğitim görmek istiyorsa evine en yakın liseye başvurularını yapabilecek ve sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Özel okullarda eski sistemdeki gibi öğrenci alımlarına devam edecek olup isteyen özel okullar öğrenci seçmek için kendi sınavlarını düzenleyebilecektir.

Editör: TE Bilisim