Ülkemizde her sene liselere geçiş için sınav düzenlenmektedir. Bu sene sınav yapılacak mı yapılmayacak mı tartışmaları devam ederken belirlenen okullarda eğitim görebilmek için öğrencilerin Liseye Geçiş Sınavı LGS'ye girmesi gerektiği ifade edilmiş ve adaylar sınava katılım sergilemişti.

Liseye Geçiş Sınavı LGS'nin sonuçlarının açıklanması ve tercihlerin alınması ile adaylar tercih sonuçların açıklanmasını büyük bir merak ile beklenirken sonunda Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı ve sonuçların açıklandığı belirtildi. Liselere Geçiş Sınavı LGS tercih sonuçları açıklandı. Peki adaylar tercih sonuçlarını nereden öğrenecek?

SONUÇLAR NASIL ÖĞRENİLECEK?

Liselere Geçiş Sınavı LGS'ye girmiş puanı açıklanmış ve liselere tercih yapan öğrenciler ya da aileler sonuçlarını öğrenmek için Buraya Tıklayınız. Bu linki takip edecek olan adaylar Liselere Geçiş Sınavı LGS tercih sonuçlarını öğrenebilir. Sonuçlarda kazanan adaylar lise ile iletişime geçerek başvuru tarihleri hakkında bilgi edinebilir, istediği evrakları zamanında teslim ederek kayıtlarını yapabilir. Kazanamayan adaylar ise Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından belirlenen kural ile evlerine en yakın meslek liseleri ya da imam hatip liselerine kayıt yaptırabilir.

Editör: TE Bilisim