Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından alınan karar ile öğrencilerin ev adreslerine en yakın bölgedeki liseye gideceği ancak baz okulların halen sınav puanı ile öğrenci alımı yapacağı duyurulmuş. Bu sebepten dolayı öğrencilere Liselere Geçiş Sınavı LGS'nin düzenleneceği açıklanmıştı.

Liselere Geçiş Sınavı LGS Milli Eğitim Bakanlığı MEB tarafından 2 Haziran 2018 tarihi itibari ile düzenlendi. Buna göre sınav iki parça bölümden meydana geldi ve bugün ortaya flaş skandal iddia gündeme düştü. Oyuncu Hakan Yılmaz'ın paylaşımı da herkesin dikkatinden kaçmadı.

SORULAR SIZDIRILDI İDDİASI!

Oyuncu Hakan Yılmaz resmi sosyal medya hesabı üzerinden bir cep telefonunun fotoğrafını çekerek paylaşımda bulundu. Bu cep telefonunda içeriden sınav sorularının resminin çekilip WhatsApp'tan başka bir velinin cep telefonuna gönderildiği görülmektedir. Hakan Yılmaz bu paylaşımının altından içeriden sorular sızdırılmış ise dışarıdan da cevaplar içeriye sızdırılmış olabilir mi ifadesini kullandı.

Buna göre savcılığın harekete geçtiği ve olayın yaşandığı okuldaki bazı öğretmenlerin şu an itibari ile sorguya alındığı söyleniyor. Ancak net olarak sorular sızdırıldı mı, sızdırıldı ise ne zaman sızdırıldı, neden sızdırıldı, Liselere Geçiş Sınavı LGS yetişkin bir bireyin soruları çözmesi için çok zor olmamasına karşın içeriden soruları sızdırmaya gerek var mıydı gibi tüm detayların açıklanması bekleniyor. Öte yandan sorular Türkiye geneli geniş kapsamlı sızdırıldı mı, sınav iptal olacak mı bilinmiyor.

Editör: TE Bilisim