Kredi Yurtlar Kurumunda (KYK) da kalan öğrencilerden yazları yurtta kalmasalar bile ücret alınmaya devam ediyordu. Resmi gazetede yayımlanan duyuruya göre artık bu uygulama sona ermiş oldu. Milyonlarca öğrenci yıllardır bu haberi bekliyordu. Bu haber üniversite öğrencileri ve aileleri için büyük bir müjde oldu. Peki ücret alınmayacak tarih aralığı tam olarak netlik kazandı mı?

İŞTE ALINMAYACAK ÜCRET DETAYLARI

Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) da kalan öğrenci bilindiği üzere yaz ayları boyunca yurtta konaklamasalar da dönem içinde ödedikleri ücreti yaz ayı boyunca da ödemek zorundaydı. Bugün resmi gazete de yayımlanan bir duyuruyla artık konaklanmayan süre içerisinde ücret ödemekte tarihe karışmış oldu.

Resmi gazetede bugün yayımlanan duyuruya göre Temmuz ve Ağustos aylarında Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) da kalan öğrencilerden herhangi bir ücret talep edilmeyeceği öğrencilerin Temmuz ve Ağustos aylarında diğer aylarda ödediği gibi ücret ödemesi yapmayacakları ifade edildi. Bu müjdeli haber resmi gazete de yayımlanmasıyla beraber yürürlüğe girdi.