Ülkemizde eğitim faaliyetlerine devam etmekte olan öğrenciler için Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene burs ve kredi başvurusu almaktadır. Öğrenciler YURTKUR'dan kredi ve burs almak için ilhili formlar vasıtası ile müracaatlarını gerçekleştirmektedir. Buna göre öğrenciler YURTKUR burs ve kredi başvurularının başlamasını bekliyordu ancak beklendiği gibi halen başvurular başlamadıç

Şu anda ülkemizde milyonlarca öğrenci Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılacak açıklamayı bekliyor. Peki KYK burs ve kredi başvuruları ne zaman yapılacak, burs ve kredi başvuruları ne zaman başlayacak. İşin Olsa ekibimize çok sayıda isteğin gelmesi için bu özel haber üretilmiştir.

BURS ve KREDİ BAŞVURULARI NE ZAMAN

Geçtiğimiz sene burs ve kredi başvurularının ne zaman başladığına baktığımızda karşımıza Ekim ayı çıkmaktadır. Genel olarak başvuruları hızlı bir şekilde sonuçlanmaktadır ve geçtiğimiz sene Ekim ayının ikinci haftasında burs ile kredi sonuçları açıklanmıştı. Fakat Ekim ayının ikinci haftasına gelmemize rağmen halen burs ile kredi başvuruları başlamadı.

Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan ya da Kredi ve Yurtlar Kurumumuzdan konu hakkında en kısa sürede açıklama beklemekteyiz buna göre KYK kredi ve burs başvurularının en kısa süre içerisinde başlaması bekleniyor ancak net olarak tarih belli olmadığı için kesin bir tarih vermek oldukça zordur.

TÜM EĞİTİM HABERLERİNİ BURADAN GÖREBİLİRSİNİZ

Editör: TE Bilisim