Ülkemizde son günlerde bilindiği üzere üniversite öğrencilerinin aylık olarak Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'dan aldığı kredi ücretlerinin silinip silinmemesi durumu konuşulmaktadır. Her sene KYK burs ile kredi başvurularını kabul etmekte ve öğrencileri incelemektedir.

Maddi durumu kötü olan öğrencilere karşılıksız ödeme burs imkanı verilirken maddi durumu normal ya da iyi olan öğrencilere kredi verilmektedir. Kredi alan öğrenciler aldıkları ücreti aynı şekilde iki sene sonra ödemekte ve krediyi aldığı süre boyunca geri ödemek ile yükümlüdür. Buna göre KYK borçlarının silinmesi durumu TBMM'ye iletildi.

BORÇLAR SİLİNECEK Mİ?

Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM'ye Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK kredi borçlarının silinmesine ilişkin kanun teklifi sunuldu. Milletvekilleri arasında yapılacak olan görüşmenin sonucunda oylamalar yapılacak ve oylamada ilgili kanun teklifi kabul edilirse tüm öğrencilerin borçları silinecek.

Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK borçlarının silinmesi için kanun teklifinin kabul edilmesi gerekmektedir. Eğer kanun teklifi kabul edilirse borcu olan tüm öğrencilerinin borçları silinecek hali hazırda kredi alan öğrencilerinin de kredi borçları silinecektir. Bundan sonraki aşamalarda ise öğrencilere kredi değil sadece burs verilmesi beklenmektedir. TBMM'de yapılacak görüşmeleri İşin Olsa ekibi olarak sizlere ileteceğiz.