Ülkemizde bilindiği üzere üniversite öğrencilerinin barınma imkanlarının karşılanabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK her ile yeni yurtlar açmakta ve bu yurtlarda öğrenciler barınmaktadır. Her sene ortalama bir milyon civarı öğrenci üniversiteyi kazanırken yine bir milyona yakın öğrenci de üniversiteyi tamamlamaktadır.

Öğrencilerin kimileri yurtta kalırken kimi öğrenciler ise evlere çıkmaktadır. Eve çıkan öğrenciler 8 - 9 ay kira parası öderken Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da kalan öğrenciler ise yılın her ayı yurtta kalsalar da kalmasalar da aylık ücret ödemektedir. Konuyu öğrenen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan harekete geçti ve KYK Genel Müdürüne konunun iletildiği söylendi.

CUMHURBAŞKANI MÜJDEYİ VERDİ!

Bir öğrencinin konuyu dile getirmesi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Sinan, ne bu iş? Şimdi Sinan Bey'e talimatı verdim. Onlar da bu düzenlemeyi yapmışlar. Bundan sonra yaz sezonunda sizlerden ücret alınmayacak" açıklamasını söyledi. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'da kalan öğrencilerden artık yaz tatillerinde her hangi bir ücret alınmayacak. Öğrenciler sadece eğitim dönemlerinde ücret ödemesi gerçekleştirecek.

Tabi yaz aylarında bilindiği üzere bazı Kredi ve Yurtlar Kurumu KYK'a bağlı yurtlar açık kalıyor. Yaz okulu gerekçesi ile bu yurtlar da kalan öğrenciler ödemeye devam edecek mi yoksa hiçbir öğrenciden yazın ödeme alınmayacak mı konu hakkında net bir bilgi bulunmamaktadır.

Editör: TE Bilisim