Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burs başvuruları e-devlet üzerinden başladı. Peki üniversite öğrencileri KYK bursuna nasıl başvuracak? KYK burs ücreti ne kadar? Detaylar haberimizde...

Yükseköğrenim gören öğrencilere maddi destek olmak amacıyla devlet tarafından verilen KYK bursu ve kredi için başvurular başladı.  Her yıl binlerce öğrencinin faydalandığı burs ve kredi için Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden öğrenciler başvurularını yapabilecek.

KYK BURSU/KREDİSİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK Bursu/kredisi için 15 yaşın altında olan ve yüksek öğrenim gören öğrenciler KYK resmi web sitesinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Bu kriterin dışında kalan üniversite öğrencileri ise e-devlet şifreleri ile başvurularını gerçekleştirebilecek.

2018-2019 eğitim öğretim yılı için ilk kez bir yükseköğretim programına yerleşen öğrenciler ile bir yükseköğretim programına devam eden öğrenciler KYK bursu/kredisi için başvurularını 15-21 Ekim tarihleri arasında yapabilecek.

SON BAŞVURU TARİHİ 21 EKİM 2018

KYK bursu/kredi başvurusu yapacak öğrencilerin başvurularını online ortamda 21 Ekim 2018 tarihinde saat 23:59’a kadar tamamlaması gerekiyor. e-devlet üzerinden tamamlanacak başvurular için adayların giriş için internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı giriş yöntemlerinden birine sahip olması gerekiyor.

KYK KREDİ/BURS BAŞVURUSU YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Öğrenciler burs başvurularını yaparken dikkat etmesi gereken noktalar bulunmaktadır. Çünkü hatalı yapılacak işlemler geçersiz sayılacak ve başvurular dikkate alınmayacak. Bu nedenle öğrenciler başvurularını yaparken        okul, bölüm gibi bilgileri doldururken dikkatli olmaları ve istenilen bilgileri eksiksiz girmeleri gerekiyor.

2018 KYK BURSU NE KADAR?

2018 - 2019 yılı KYK burs/kredi miktarı 2018 yılı başlarında 425 olarak alınırken 2019 yılında 500 lira olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı yeni miktar ile 500 lira olan burs/kredi lisans ve ön lisans düzeyinde öğrenim gören öğrenciler için olup, 2019 yılı yüksek lisans burs/kredi miktarı bin lira, doktora öğrencileri için de 1500 lira olarak ödenecek.

KYK BURS / ÖĞRENİM KREDİSİ BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Editör: TE Bilisim