Kredi ve Yurtlar Kurumuna her sene yüz binlerce öğrenci başvurmakta ve yurt çıkmasını beklemektedir. Pek çok bakanlığın incelediği öğrenci ve ailenin maddi durumları hakkında bilgi Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna gönderilmekte ve buradan adayların kaçıncı sırada olacağı hesaplanmaktadır. Buna göre Türkiye'nin her bölgesine yeni yurtların yapımı devam ederken öğrencilere yetecek kadar yurt bulunmamaktadır. Bu sebepten ötürü her öğrenciye KYK çıkması imkansızdır. Kredi ve Yurtlar Kurumunu kazanan öğrenciler başvurularını yaptı ve yedek listede ki adaylar sonuçların açıklamasını bekledi. Geçtiğimiz günlerde KYK yedek liste sonuçlarını açıkladı ve ek kontenjandan yerleştirme hakkı kazanan adaylara yerleşme başvurusu duyuruldu.

Son Tarih 3 Ekim

Kredi ve Yurtlar Kurumuna ek kontenjandan yerleşme hakkı kazanan adayların 3 Ekim 2016 saat: 23.59'a kadar müracaat etmesi gerekmektedir. Aksi takdirde elde ettikleri ek kontenjan yerleşme hakkı kaybolmakta ve gelecek yedek yerleştirme tarihinde bir başkasına fırsat verilmektedir.
Kredi ve Yurtlar Kurumuna müracaat etmek isteyen öğrenciler müdürlüğe gitmeye gerek olmadan e-devlet sistemi üzerinden kayıtlarını yapabilir ve taahhütmaneyi imzalayabilirler. Ziraat Bankasına depozito ve yurt ücretlerini yatıran öğrenciler KYK'ya yerleşebilirler. Detaylar için KYK'nın resmi internet sitesini inceleyebilirsiniz.

http://yurtkur.gsb.gov.tr/
Editör: TE Bilisim