Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene milyonlarca öğrenciye burs ve kredi vermekte olup aynı zamanda yüz binlerce öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlamaya devam etmektedir. Bilindiği gibi genel olarak KYK 900 bin öğrenciye kredi ve burs veren kurum başvuru yapan 150 bin öğrenciye karşılıksız burs vermekte ve geri kalan öğrencilere kredi vermektedir. Bu sene başvuruların ne zaman yapılacağına dair meraklı bekleyiş devam ederken Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklama da burs ve kredi başvurularının başladığı duyuruldu.

Önemli Açıklama

Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklama ile ilk defa başvuru yapacak ve ara sınıf öğrencilerinin de başvuru yapabileceği duyurulurken bazı konularda önemli açıklamalar yapıldı.

Buna göre sınava katılıp başka üniversiteye giren öğrencilerin yeni öğrenci belgesi hakkında Kredi ve Yurtlar Kurumunu bilgilendirmesi gerekmektedir. Aynı zamanda Dikey Geçiş Sınavı ile önlisans veya lisans bölümlerine yerleşen adaylarında KYK'yi konu hakkında bilgilendirmesi gerekmektedir.

Başvuru yapmak isteyen adaylar aşağıda ki linki takip ederek formu eksiksiz ve doğru olarak doldurması gerekmektedir. Söz konusu öğrenci hakkında bilgi onlarca bakanlık tarafından teyit edildiğinden dolayı adayların burs ve kredi başvuru formunu doğru bilgiler ile doldurması gerekiyor.

https://kredibursbasvuru.gsb.gov.tr/web/2016_KRD_BSV/basvuruGirisAnaSayfa.do
Editör: TE Bilisim