Kredi ve Yurtlar Kurumu her sene bir milyona yakın öğrenciye burs ve kredi imkanı sağlamaktadır. Bilindiği gibi başvuru yapan ilk 150 bin öğrenciye burs verilmekte ve kalan diğer öğrencilere ise kredi imkanı sunulmaktadır. Şu anda milyonlarca öğrenciye burs ve kredi imkanı vermeye devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumu bu senede üniversiteyi kazanmış adaylara burs ve kredi imkanı sağlayacak. Peki bu sene burs ile kredi başvuruları ne zaman yapılacak? Konu hakkında açıklama var mı? İşte son dakika açıklamaları

Başvuru Tarihi Belli Oldu

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlü Sinan Aksu konu hakkında açıklama yaparak kredi ve burs başvurularının ne zaman yapılacağını duyurdu. Buna göre kredi ve burs başvuruları Ekim ayının ilk haftasında başlayacak. Yakın bir tarihte yine Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesi aracılığı ile öğrencilere duyuru yapılacaktır.

Ekim, Kasım ve Aralık Ayı Müjdesi

Bilindiği gibi geçen sene öğrencilere Ekim, Kasım ve Aralık ayları için her hangi bir burs ve kredi imkanı verilmemiş Ocak ayı itibari ile öğrencilere 400 liralık burs ile kredi verilmişti. Fakat bu sene durum değişecek ve öğrenciler Ekim, Kasım ve Aralık ayları içinde ücretlerini alacak. Ocak ayında toplu ödemenin yapılması beklenmektedir.
Editör: TE Bilisim