Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencilere her sene yurt imkanı sunduğu gibi aynı zamanda burs ve öğrenim kredisi imkanı da sunmaktadır. Milyonlarca öğrenci şu anda KYK'dan burs ya da kredi almaktadır. Burs ailesinin bütçesi iyi olmayan öğrencilere verilirken kredi daha çok ailesinin durumunun iyi olduğu tespit edilen öğrencilere verilmektedir. Geçtiğimi sene yapılan son zam ile burs ile kredi ücretlerinin 400 lira olduğu duyurulmuştu. Bu sene şu anda ücretlerin ne kadar olacağı konusunda bilgi yok ancak zam gelse dahi az bir zam geleceği tahmin ediliyor.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesinde ki duyurular ve açıklamalar incelendiğinde burs ile kredi başvurularının ne zaman yapılacağı konusunda bilgi (tarih) verilmedi. Geçtiğimiz senelerde ki tarihler değerlendirildiğinde başvuruların üniversite açıldıktan sonra yapılacağı tahmin edilmektedir.

Buna göre geçtiğimiz senelerde adaylar üniversitelerde eğitim görmeye başladıktan birkaç ay sonra başvuru yaptıkları görülmektedir. Sonuçların açıklanması ile kısa bir süre içerisinde Ziraat Bankası yetkilileri okulların uygun yerlerine stand açtığı ve öğrencilere burada form doldurarak kendilerine Genç Kart verdikleri görülmektedir. Bakalım bu sene kredi ve burs başvuruları ne zaman yapılacak.