Kredi ve Yurtlar Kurumundan yayınlanan bildiri ile yurt sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Buna göre binlerce aday yurtlarda konaklama hakkı kazanırken yine binlerce aday yedek listeden asil listeye girmeye çalışmaktadır. Peki asil listede bulunan ve KYK yurtlarında konaklama imkanı kazanan adaylar ne yapmalı? başvurular ne zaman yapılacak? başvurular başladı mı? işte haber turumuz.

Başvurular Nasıl Yapılır?

Bilindiği gibi artık pek çok kayıt işlemi elektronik ortam üzerinden yapılmaktadır. Kredi ve Yurtlar Kurumu kayıtları da E-devlet üzerinden yapılmakta olup adayların mutlaka E-Devlet şifresine sahip olması gerekiyor. Şifre almak isteyen adaylar PTT iş yerlerine gitmeleri gerekmektedir. Şifresini aldıktan sonra adaylar başvurularını yapabilir.

Başvuru yapmak için adayların öncelikle e-devlet portalına giriş yapması ve yanda bulunan E-Hizmetler sekmesine tıklaması gerekmektedir. Buradan Kredi ve Yurtlar Kurumunu seçen adaylar hemen aşağıda bulunan KYK yurt kayıt işlemleri sekmesini tıklamalıdır. Bu sekmenin ardından adaylar kolaylıkla tahattütname'yi onaylayabilir ve yurt kayıtlarını tamamlayabilir.

Yurt kaydının yapılması ile adaylar Ziraat Bankasına ilk ay ücretini ve depozito ücretini peşin olarak yatırması gerekmektedir. ATM'lerden yatıramayan adaylar Kredi ve Yurtlar Kurumunun resmi internet sitesinde bulunan online ödeme yöntemi aracılığı ile internetten ödemesini gerçekleştirebilir.