Kredi ve Yurtlar Kurumuna yapılan yurt başvuruları 22 Ağustos 2016 tarihinde sona ermişti. Aradan bir buçuk haftanın geçmesi ile KYK yurt sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Yine Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenciler için yedek yerleştirme sonuçlarının ne zaman açıklanacağını da resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurmuştu. Bugün 1. yedek yerleştirme sonuçlarının açıklanması bekleniyordu ve kamuoyuna yedek yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu.

KYK 1. Yedek / Ara Sınıf Yerleştirme Sonuçları Açıklandı

Kredi ve Yurtlar Kurumundan yapılan açıklama ile birinci yedek yerleştirme sonuçlarının açıklandığı duyuruldu. Sonuçları öğrenmek isteyen adaylar aşağıda verilmiş olan linki takip edip gerekli formu doldurarak sisteme giriş yapabilir. Sisteme giriş yaptıktan sonra 1. yedek yerleştirme sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

Peki adaylardan yapılan yorumlara göre son durum nedir? Buna göre geçen seneye oran ile 1. yedek yerleştirmelerde sıralama pekte değişmedi. Genelleme yapıldığında sıralamaların ortalama 20 ile 50 arasında değişiklik gösterdiği gözükmektedir. Özellikle büyük şehirlerde bulunan Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yarı özel ya da devlet yurtları az olduğu için sıralamalarda neredeyse değişiklik olmadı. Bu yerleştirme sonuçlarında da yerleşemeyen adaylar ikinci yedek dönemini bekleyecek. Yerleşen adaylar ise E-Devlet şifreleri ile yurtlarına başvuru yapabilir. Başvurudan sonra bankaya depozito ve bir aylık ya da yıllık yurt ücretlerini yatırmanız gerekmektedir.

https://sonuc.kyk.gov.tr/
Editör: TE Bilisim